Sprache:

voetbalvandag: De titelwinst van Leverkusen is een uitgemaakte zaak

De titelwinst van Leverkusen is een uitgemaakte zaak

3 Apr 2024 in 08:47am
Aan het einde van de internationale speeldag, in de 27e ronde van de Bundesliga, scoorde de "leider" Leverkusen, die een ongeslagen reeks van 38 wedstrijden had behouden, thuis 3 doelpunten in 4 minuten en versloeg Hoffenheim met 2:1. Titelverdediger Bayern verloor thuis met 0:2 van Dortmund. Na deze ronde zei Bayern-coach Tuchel openhartig dat de titelrace in de Bundesliga voorbij is.
Onder de Spaanse coach Alonso maakte Leverkusen indruk dit seizoen. Met hun recente winning streak van zeven wedstrijden in de competitie heeft Leverkusen zijn voorsprong in het klassement uitgebreid naar 10 punten. In de 33e minuut van de wedstrijd speelde Hoffenheim uitstekend samen, Bayer duwde rustig en scoorde met succes, waardoor Hoffenheim de impasse met 1:0 kon doorbreken. Tot de 88e minuut kreeg Leverkusen een hoekschopkans. Centrale verdediger Jonatanta knikte met de bal en stuurde een assist. Andrich scoorde een volley en scoorde, waardoor de stand voor Leverkusen 1:1 gelijk werd. Net toen de fans in goedkope voetbaltenues dachten dat de twee teams 1-1 gelijk zouden spelen. In de blessuretijd van 90+1 minuten ontving Nathantra de bal in het strafschopgebied en stuurde een tweede pass.Schick, gekleed in voetbaltenues Bayer 04 Leverkusen, nam de bal en scoorde deze in het doel van de tegenstander. Uiteindelijk scoorde Leverkusen twee doelpunten in 4 minuten om de overwinning compleet te maken en versloeg Hoffenheim met 2-1. Leverkusen, dat al 120 jaar een team is, heeft nog nooit eerder de Bundesliga-titel gewonnen. Dit seizoen krijgen ze onder leiding van Alonso eindelijk de kans om de vreugde van een kampioenschap te ervaren.