Sprache:

voetbalvandag: Was de coachingsverandering verrassend effectief?

Was de coachingsverandering verrassend effectief?

28 Febr 2024 in 04:27am
Na verlies tegen Bochum kondigde Bayern aan dat coach Tuchel de ploeg aan het einde van het seizoen zou verlaten. Barcelona versloeg Leipzig thuis in de eerste knock-outronde van de Champions League en kwam snel uit het moeras van drie opeenvolgende nederlagen. In de 26e ronde van La Liga speelde Barcelona thuis tegen Getafe. De tegenstander was de voorgaande drie rondes ongeslagen en verkeerde in zeer goede vorm. Bij de ontmoeting met het geleidelijk beter wordende Barcelona verloren ze uiteindelijk van Barcelona .
Door voortdurend spelen kreeg Yamal, die de goedkope voetbaltenues droeg, eindelijk rust en Rafinha verving hem in de basisopstelling. Als resultaat voerde de Braziliaanse vleugelspeler een pass en een schot uit. Xavi maakte zich nu zorgen. Vervolgens deed hij dat niet. 'Ik weet niet of ik Rafi Nia moet laten blijven starten. In de 20e minuut van de eerste helft ving Rafinha de bal tijdens een tegenaanval, reed vervolgens het strafschopgebied in en scoorde uiteindelijk met een laag schot. Deze aanval was een weerspiegeling van Rafinha's persoonlijke vaardigheid in de voetbaltenues Barcelona: hij versloeg in zijn eentje de verdediging van de tegenstander. In de tweede helft scoorde Felix een doelpunt en veranderde de score voor het team. Daarna assisteerde Rafinha en passeerde de bal in het strafschopgebied, waarna De Jong duwde en scoorde. Nadat Lopez had gescoord, werd de stand op 4-0 gezet. Na 3 punten te hebben gescoord in deze ronde staat Barcelona tijdelijk op de derde plaats met 57 punten. Real Madrid is nog steeds 8 punten verwijderd van de eerste plaats. Kan Barcelona, nu de belangrijkste spelers van Real Madrid geblesseerd zijn, de inhaalactie in de slotfase van de wedstrijd voltooien?